Čarovné bylinky Dr. Weissa

Bylinkám, ktoré sú použité v receptúrach Dr. Weissa, sú pripisované mnohoraké pozitívne účinky na ľudský organizmus. Odhaľte tajomnú silu účinných látok obsahovaných v ich listoch, kvetoch, či koreňoch. Zoznámte sa s najobľúbenejšími bylinami Dr. Weissa, ich účinkami a použitím.

Materina dúška

(Thymus serpyllum)

Materina dúška je bylinka s lahodnou, chlácholiacou vôňou aj chuťou. Pokiaľ niekde v prírode nájdete túto drobnú liečivku, utrhnite si kúsok rastlinky a požmoľte v ruke. Ucítite príjemnú vôňu rastlinky, ktorá už pomohla vyliečiť množstvo chorôb. V stredoveku bola materina dúška symbolom statočnosti a dámy ňou po turnajoch, súbojoch, či po iných hrdinských činoch zdobili hrude svojich chrabrých rytierov.

Použitie materinej dúšky
Materina dúška pomáha pri zápaloch priedušiek, pri úpornom astmatickom kašli, ale aj pri horúčkových vírusových ochoreniach. Silice pomáhajú uvoľňovať kŕčovité stiahnutie priedušiek a tým uľavujú chorým pri ťažkostiach s nadýchnutím. Pôsobia bakteriocídnym a dezinfekčným účinkom na zápaly ústnej dutiny. Navodzuje pokoj, príjemný spánok a pomáha pri bolestiach hlavy.

Vrecúško s materinou dúškou
Sušenú materinu dúšku natlačte do vrecúška alebo vankúšika z plátna. Následne uzavrite zipsom alebo zašite. Hotové vrecúško bude nádherne rozvoniavať a zabezpečí vám pokojný spánok.

Materina dúška